DEPOS d.o.o. Sisak

DEPOS d.o.o. Sisak

  • značajan proizvođač goriva iz otpada – alternativnog goriva u C.I.O.S. grupaciji
  • pogon na 10 hektara
  • inovativno postrojenje za mehaničku obradu otpadnih frakcija

Osnovni podaci

Tvrtka: DEPOS d.o.o.
Sjedište i adresa: Grad Sisak, Božidara Adžije 19
Osnovna djelatnost: Oporaba posebno izdvojenih materijala
Godina osnivanja: 2013.
OIB: 96335959956
Temeljni kapital:  30.000.000,00 kuna
Broj zaposlenih:  27
Uprava:

Boro Mioč, direktor
Tajana Tomašević, direktor
Ante Pripuz, prokurist
Ivan Pripuz, prokurist

Kontakt

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Općenito

  • jedinstvena mehanička obrada ostatnih frakcija (post-shredding tehnologija)
  • inovativno tehnološko rješenje projektirano u C.I.O.S. grupaciji
  • postignuti nacionalni ciljevi za ponovnu uporabu, oporabu i recikliranje otpadnih vozila

U procesima oporabe otpadnih materijala, kao i na postrojenju za sortiranje i usitnjavanje otpada (tzv. „shredder“) nastaju ostaci - otpadne frakcije, koje i dalje sadrže visoki potencijal za recikliranje.

Osnovna djelatnost DEPOS d.o.o. je mehanička obrada frakcija koje nastaju u procesima oporabe otpadnih vozila i drugih vrsta otpadnih materijala.

Mehaničkom obradom se izdvajaju sirovine koje se koriste u novim proizvodnim procesima, odnosno materijali pogodni za daljnju materijalnu i energetsku oporabu, što uvelike pomaže u očuvanju prirodnih resursa te sprječavanju onečišćenja zraka i vode, kao i sprječavanju nastanka stakleničkih plinova uzrokovanih proizvodnjom novih proizvoda.

Inovativni tehnološki proces mehaničke obrade otpadnih frakcija u cijelosti su osmislili i projektirali inženjeri u C.I.O.S. grupaciji.

Jedinstveno tehnološko rješenje prilagođeno je specifičnostima otpadnih frakcija koje nastaju u prethodnim procesima obrade otpadnih materijala u C.I.O.S. grupaciji.

U procesu mehaničke obrade otpadnih frakcija osim vrijednih sirovina nastaje i gorivo iz otpada. To je alternativno gorivo visoke energetske vrijednosti, čijim se korištenjem u raznim industrijama pridonosi očuvanju prirodnih resursa.

Kombinacijom procesa obrade otpadnih vozila u drugim članicama C.I.O.S. grupacije i procesa mehaničke obrade otpadnih frakcija u DEPOS d.o.o., C.I.O.S. grupacija je osigurala ispunjenje nacionalnih ciljeva RH u području gospodarenja otpadnim vozilima: ponovnu uporabu i recikliranje (85% prosječne mase na obradu predanog otpadnog vozila) te ponovnu uporabu i oporabu (95% prosječne mase na obradu predanog otpadnog vozila).

Realizacijom ovog projekta C.I.O.S. grupacija je dokazala da stoji uz bok najboljih svjetskih kompanija kada je u pitanju odgovornost prema okolišu i razvoj modernih, zelenih tehnologija.

Postrojenje DEPOS d.o.o. je smješteno u Gospodarskoj zoni Sisak-Jug, na prostoru veličine oko 10 hektara.

 


Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok