Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za C.I.O.S. Grupu predstavlja uvriježeni poslovni model i način upravljanja, gdje dobri poslovni rezultati nisu jedino mjerilo uspješnosti, jer upravljanje poslovnim procesima znatno je povezano s pozitivnim učinkom na društvo, uz osvjedočenu spremnost na preuzimanje odgovornosti za učinak njenih aktivnosti na društvo i okoliš.

Zagreb, 05. svibnja 2021. – održana je stručno-poslovna konferencija posvećena gospodarenju otpadom “10. Croatia Waste Expo 2021.”. Ove se godine održava u nikada izazovnijim vremenima za sve gospodarske subjekte. Protekla godina dana pandemije snažno je utjecala na sve dionike poslovne scene u svijetu i Hrvatskoj, a i pred one koji se bave gospodarenjem otpadom stavila neke nove izazove. Unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom te dostizanje europskih ciljeva u oporabi otpada i dalje su izazov za Hrvatsku, ali sada u potpuno novim okolnostima.

Jure Vukić: Postali smo generator izvoza preko hrvatskih morskih luka

Kakva je trenutno situacija u sustavu gospodarenja otpadom, kakvi su trendovi te trenutačna pozicija kompanije na tržištu, za Poslovni dnevnik i Večernji list govorio je Jure Vukić, predsjednik Uprave tvrtke CE-ZA-R, članice C.I.O.S. grupacije koja je hrvatski i regionalni lider u gospodarenju otpadom.

Na linku pročitajte cjelokupni intervju https://www.poslovni.hr/hrvatska/tesko-je-planirati-velike-investicije-kad-se-zakonodavstvo-i-strategija-stalno-mijenjaju-4285487

Tajana Tomašević: Treba nam strategija dulja od jednog izbornog mandata

U Hrvatskoj ne postoji konzistentna strategija gospodarenja otpadom zbog čega gubimo veliki novac, a da bi se to promijenilo nužno je komunikaciju i edukaciju dignuti na jednu puno veću razinu, rečeno je na panel diskusiji “Razvrstavanje i oporaba otpada” održanoj u sklopu konferencije 10. Croatia Waste Expo 2021. u organizaciji Poslovnog dnevnika. Kao primjer za to navodi se da je gotovo svaku investiciju u infrastrukturu za gospodarenje otpadom nemoguće provesti zbog protivljenja javnosti, bilo da se radi o energanama, centrima za gospodarenje otpadom, kompostanama, sortirnicama ili čak i reciklažnim dvorištima. C.I.O.S. Grupaciju, kao jedinog predstavnika poslovne zajednice na panelu, predstavljala je Tajana Tomašević, članica Uprave C.I.O.S. GRUPA.

Na linku pročitajte članak i pregledajte održanu videokonferenciju https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-hrvatskoj-je-puno-populizma-koji-otezava-uspjesno-gospodarenje-otpadom-4285650

Pretraži!

Sponzorstva i donacije

Sponzorstva i donacije

Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok