Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za C.I.O.S. Grupu predstavlja uvriježeni poslovni model i način upravljanja, gdje dobri poslovni rezultati nisu jedino mjerilo uspješnosti, jer upravljanje poslovnim procesima znatno je povezano s pozitivnim učinkom na društvo, uz osvjedočenu spremnost na preuzimanje odgovornosti za učinak njenih aktivnosti na društvo i okoliš.

Zagreb, studeni 2020. - U sudskom registru upisane su promjene u sastavu Uprava u društvima C.I.O.S. GRUPA d.o.o. i CE-ZA-R d.o.o., vezanim uz odluku o odlasku osnivača C.I.O.S. Grupacije i dugogodišnjeg predsjednika Uprave Petra Pripuza u mirovinu.

Nova predsjednica Uprave društva C.I.O.S. GRUPA d.o.o., upravljačkog društva C.I.O.S. Grupacije, povlačenjem dosadašnjeg predsjednika Uprave Petra Pripuza iz operativnog vođenja kompanije i njegovim odlaskom u mirovinu je Iva Pripuz Špekuljuk, dosadašnja članica Uprave. Novoj, dvočlanoj, Upravi upravljačkog društva pridružuje se Tajana Tomašević, dosadašnja voditeljica Ureda uprave, a koja je do sada uspješno koordinirala i upravljala nizom strateških projekata Grupacije.
Novu dvočlanu Upravu društva CE-ZA-R d.o.o. čine predsjednik Uprave Jure Vukić te član Uprave Željko Teufel, obojica dosadašnji članovi Uprave ove, po svim pokazateljima poslovanja, najznačajnije članice C.I.O.S. Grupacije.

Petar Pripuz nastavlja svoj angažman kroz nadzornu funkciju, kao predsjednik novo konstituiranog Nadzornog odbora društva C.I.O.S. GRUPA d.o.o..

C.I.O.S. Grupacija i njene članice su i u ovoj godini uspješno savladale sve izazove, zadržale punu zaposlenost i ostvarile poslovne rezultate iznad planiranih, a mlade generacije stručnjaka i menadžera su još jednom dokazale da se svojim znanjima i vještinama mogu nositi sa svakom krizom te poslovanje Grupacije održati transparentnim, održivim i dugoročno stabilnim. Radi svega navedenog, vlasnik je donio odluku da je ova poslovna godina idealna za tranziciju upravljanja poslovanjem na mlađe generacije.
Nastavak je ovo procesa unutarnjeg restrukturiranja i sustava upravljanja C.I.O.S. Grupacijom, koja danas predstavlja suvremen te dobro organiziran i efikasan sustav članica Grupacije te njihovih procesa, u kojoj stručni menadžment većine članica ima samostalnu odgovornost za rad i rezultate.

C.I.O.S GRUPA d.o.o., kao upravljačko društvo Grupacije, nadalje će se fokusirati na učvršćivanje i poboljšanje postojeće tržišne pozicije Grupacije kao lidera u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji te na strateško upravljanje i razvoj poslovanja, na implementiranje modernih politika korporativnog upravljanja kroz optimizaciju procesa i korporativnih poslovnih funkcija s ciljem povećavanja operativne učinkovitosti i poslovne izvrsnosti, s naglaskom na kontinuiranu predanost vrijednostima utkanim u poslovanje C.I.O.S. Grupacije od njezinog osnutka davne 1991.: inovativnosti, održivosti, tehnološkoj i organizacijskoj superiornosti, korporativnoj društvenoj odgovornosti i zadovoljstvu naših brojnih poslovnih partnera i klijenata.

Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok