Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za C.I.O.S. Grupu predstavlja uvriježeni poslovni model i način upravljanja, gdje dobri poslovni rezultati nisu jedino mjerilo uspješnosti, jer upravljanje poslovnim procesima znatno je povezano s pozitivnim učinkom na društvo, uz osvjedočenu spremnost na preuzimanje odgovornosti za učinak njenih aktivnosti na društvo i okoliš.

Mljet, rujan 2020 - U sklopu - vjerojatno najdugovječnije - ekološke akcije u Hrvatskoj, “Očistimo Hrvatsku od auto-olupina”, u koordinaciji sa Udrugom Zelene stope, u rujnu je CE-ZA-R d.o.o. odvezao više od 100 automobilskih olupina sa otoka Mljeta.

 U aktivnostima akcije „Očistimo Hrvatsku od auto-olupina“, u kojoj je C.I.O.S. Grupacija aktivni i redoviti sudionik, u proteklih je 16 godina iz nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj uklonjeno više od 16.000 otpadnih vozila, a samo sa otoka Mljeta, na kojem je akcija i započela, odvezeno je na recikliranje više od 500 auto-olupina. Odbačeni automobili su sakupljani unutar nacionalnog parka, s polja i teško pristupačnih područja otoka, od Saplunare na istoku do Kulijera na zapadnoj strani otoka. Odvezeni su posljednji primjerci legendarne Renault „četvorke“, preostale „folcike“, „simce“ i ostali primjerci „rane motorizacije u Hrvata“, a čijih se naziva i izgleda ne sjećaju više ni u tvornicama koje su ih proizvodile…

U četiri dana, koliko je trajala rujanska akcija, sa Mljeta je uklonjeno više od 100 olupina koje su kamionom tvrtke CE-ZA-R d.o.o. ukrcane na trajekt Jadrolinije i besplatno dovezene na kopno te pripremljene za obradu u CE-ZA-R-ovim reciklažnim centrima.

Iz planinarskog društva Mljet ističu da olupina više nema ni na jednoj od staza (45 kilometara dugačke!) planinarske obilaznice nazvane Hodočasnička staza apostola Pavla, mljetskog brodolomca, a njihovu izjavu podupire i Đivo Market, načelnik Općine Mljet, sa zadovoljstvom navodeći da bi ovo mogla biti i posljednja ovakva zadnja akcija na Odisejevom otoku. A ako neka olupina i izroni nekim čudom, bit će uklonjena bez milosti.

Cilj i ove ekološke akcije, jedne od mnogih u kojima članice C.I.O.S. Grupacije redovito aktivno sudjeluju, jest očuvanje prirodnih ljepota naše zemlje te jačanje svijesti o važnosti održivog gospodarenja otpadom, sve s ciljem čuvanja okoliša i prirode.

 

Link na prilog iz emisije Eko-zona https://www.facebook.com/ekozona.hrt.hr/videos/339255534021413/

Odisej 1Odisej 2Odisej 3Odisej 4 

 

Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok