CIAL d.o.o. Sisak

CIAL d.o.o. Sisak

  • jedina talionica aluminija u Hrvatskoj
  • kapacitet 6.000 tona godišnje
  • ovlaštenik za oporabu metalne ambalaže (AL)
  • jedna od vodećih talioničkih tehnologija u taljenju i lijevanju obojenih metala.

Osnovni podaci

Tvrtka: CIAL d.o.o.
Sjedište i adresa: Sisak (Grad Sisak), Božidara Adžije 19
Osnovna djelatnost: Proizvodnja aluminija
Godina osnivanja: 2011.
OIB: 75507383758
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna
Broj zaposlenih:  17
Uprava: Boro Mioč, direktor
Petar Pripuz, prokurist
Ante Pripuz, prokurist
Kontakt

Tel: 044 730 210
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Općenito

CIAL talionica i ljevaonica sekundarni aluminij najvećim dijelom prikuplja iz otpadnih transportnih sredstava (automobili, kamioni), građevinskog otpada (profili iz nosivih konstrukcija, radijatori, limovi te prozorski profili) ali i otpada iz kućanstava (hladnjaci, elektronski i električni otpad, kabeli i žice) te aluminijske ambalaže poput limenki i aluminijskih čepova.
CIAL talionica i ljevaonica aluminija, kapaciteta je 6.000 tona legura godišnje, što je dostatno za obradu svih količina koncesijski sakupljene metalne Al ambalaže i dijela sekundarnog aluminija sakupljenog na području RH.

Nakon procesa taljenja u CIAL-u se na proizvodnoj liniji metalurškim postupkom proizvode sekundarne aluminijske legure standardnog kemijskog sastava i lijevaju u ingote koji se potom isporučuju kupcima.

Tehnologija koja se koristi u talionici jedna je od vodećih talioničkih tehnologija u taljenju i lijevanju obojenih metala. Prema referentnom dokumentu (BREF-IPPC direktiva) pripada najboljoj dostupnoj tehnologiji (BAT - Best Available Technology) za taljenje aluminija i lijevanje ingota sekundarnih aluminijskih legura standardnog kemijskog sastava prema europskom normama, što jamči maksimalnu iskoristivost sirovine i energije, uz nastajanje minimalnih količina otpada i emisija u okoliš.

Svaki proizvod izrađen od aluminija može se reciklirati I koristiti iznova neograničen broj puta, pri čemu nema razlike u svojstvima i kvaliteti primarnog odnosno recikliranog aluminija; čak 75% ukupne količine proizvedenog aluminija u svijetu još uvijek je u upotrebi.

Polazeći od činjenice kako 33% svjetske proizvodnje aluminija je reciklirani aluminij, u CIAL-u daju prednost reciklaži aluminija u odnosu na primarnu proizvodnju. Reciklaža zahtijeva 95% manje energije nego je potrebna za proizvodnju primarnog aluminija, istodobno se njome čuvaju prirodni resursi te izbjegava odlaganje otpada. Recikliranjem tone aluminija očuva se oko 8 tona boksita, 4 tone kemijskih proizvoda i 14MWh električne energije.

Reciklažni ciklus aluminijske limenke traje 60 dana odnosno svakih 60 dana se na policama trgovina nađe iznova ista aluminijska limenka.


Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok