C.I.B.O.S d.o.o. BiH

C.I.B.O.S d.o.o. BiH

  • lider u reciklaži metalnog otpada u BiH
  • 11 lokacija za prikupljanje odnosno reciklažu metala
  • prva tvrtka u BiH koja se bavi proizvodnjom alternativnog goriva RDF

Osnovni podaci

Tvrtka: C.I.B.O.S d.o.o.
Sjedište i adresa: Ilijaš, Bosanski Put 215, BiH
Osnovna djelatnost:  otkup, primarna prerada sekundarnih sirovina i trgovina
Godina osnivanja:  1998.
OIB:  4200456390009
Temeljni kapital:  2.000.000,00 BAM
Broj zaposlenih:  126
Uprava: Sakib Hukić, direktor 
Kontakt: Tel: 00387 33 580 270
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.cibosbh.ba

 

Općenito

C.I.B.O.S. d.o.o. je najveća kompanija u oblasti reciklaže metalnog otpada u BiH. Otkupljuje sve vrste sekundarnih sirovina.

Sa više od stotinu i dvadeset, pretežito visokokvalificiranih radnika za obavljanje poslova u oblasti reciklaže, C.I.B.O.S. posjeduje 11 jedinica u BiH i to u Ilijašu, Tuzli, Mostaru, Gradačcu, Zenici, Novom Travniku, Doboju, Prijedoru, Goraždu, Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu, kao i dvije otkupne stanice u Sarajevu i Vogošći. Svi centri su izuzetno strojno, transportno i ekološki opremljeni, a većina posjeduje i vlastite kolosijeke.

C.I.B.O.S. d.o.o. na bosansko-hercegovačkom tržištu prepoznat je kao specijalist u logistici. Važan dio posla čini decentralizirano sakupljanje tokova robe. Sakupljanje se u najvećoj mjeri odvija preuzimanjem metalnog otpada sa lokacije koju odredi dobavljač specijaliziranim vozilima sa grajferima, ali i kontejnerima izravno na mjestu nastanka tj. na malim decentraliziranim sakupljačkim lokacijama. Tako sakupljeni tokovi robe se povoljno transportiraju do najbližih prerađivačkih kapaciteta u okviru kompanije C.I.B.O.S. Zatim se dalje prerađuju, sortiraju i industrijski prerađuju u škarama, šreder-postrojenjima ili prešama.

C.I.B.O.S. posjeduje velike strojeve, preše i šreder - jedino postrojenje te vrste u BiH. Ovim načinom obrade osigurana je kvalitetna prerada sakupljenog čeličnog i metalnog otpada, kao sirovina za direktnu isporuku željezarama i ljevaonicama. Na kraju, slijedi transport iz pojedinih centara do najbližeg prerađivača, uglavnom željeznicom.

C.I.B.O.S. od 2012. godine posjeduje tri ISO certifikata i to: ISO9001, ISO14001 i OHSAS 18001.


Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok