Sisak je i ove godine krajem kolovoza bio mjesto održavanja šestog Star Film Festa, koji se, kroz razne radionice i projekcije, odvijao na dvije predivne gradske lokacije – u Starom gradu i Kazalištu 21. 

Star Film Fest okupio je filmaše i filmašice iz Hrvatske i inozemstva. Od prijavljenih 1350 filmova, odabrano je 48 najboljih, a najuspješnijima u nekoliko kategorija podijeljene su i nagrade.

Za najmlađe zaljubljenike u film, Star Film Fest i njegov organizator Kino klub Sisak, pripremili su  dječji program i prigodnu projekciju animirane filmske priče o prijateljstvu i zajedničkom ustrajnom radu - “Pčelica Maja”, čije je prikazivanje sponzorski osigurala  C.I.O.S. Grupa.  U sklopu dječjeg programa mališani, ali i oni veći, mogli su se još jednom upoznati, neki prisjetiti važnosti recikliranja,  kroz dječje bojanke o važnosti i procesima recikliranja različitih vrsta otpada.

Cilj festivala, ističe u ime organizatora predsjednik Kino Kluba Sisak, Matija Holjevac, je približiti gledateljima i stručnoj publici različite vrste filmova mladih autora, istovremeno stvarajući mjesto gdje će filmski profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, te im pružiti mogućnost da predstave svoje projekte i pronađu inspiraciju za nove. Glazba, neizostavni dio filmova, također je dobila svoje mjesto pod festivalskim zvijezdama, a tijekom trajanja Festivala predstavljeni su i brojni mladi umjetnici.

Početak je ovo lijepe suradnje Star Film Festa i C.I.O.S. Grupe, naglasio je Holjevac, čije članice posluju dugi niz godina na području grada Siska i zahvalio na dobrosusjedskoj  podršci, uz očekivanje da će se dobra suradnja nastaviti i dogodine.

A polako počinju i pripreme za sedmi Star Film Fest…

Tvrtka CE-ZA-R tijekom dana je, u sklopu preventivnih aktivnosti, kao odgovoran poslovni subjekt, provela prethodno najavljenu vježbu testiranja protupožarnih sustava i gašenja požara. U poslijepodnevnim satima, u zaštićenom i stalno nadziranom prostoru, zapaljena je manja količina otpadnog materijala. Kako su na lokaciji reciklažnog centra bili nazočni dežurni vatrogasci te sudionici vježbe, izazvana vatra na površini od 20ak m2 bila je pod punim nadzorom, odmah je lokalizirana, a sam postupak gašenja trajao je manje od 5 minuta. Stanovnici obližnjih naselja mogli su u tom intervalu primijetiti kratkotrajan dim. U suglasju s propisanim protokolom tvrtka CE-ZA-R izvijestila je Javnu vatrogasnu postrojbu koja je na intervenciju uputila 2 vozila, od kojih se jedno odmah vratilo u postaju.

Vježba požar

Telefonski smo vam dostupni svaki radni dan od 7 do 17 sati.
Pozivom na besplatni broj telefona 0800 0204, direktno od naših djelatnika možete saznati sve o besplatnom odvozu otpadnih vozila i velikih kućanskih uređaja te o naknadama koje vam C.I.O.S. Grupa pri tom isplaćuje.

Besplatni odvoz u bilo koje vrijeme možete prijaviti i online, na www.recikliranje.hr


U prilogu Trend TV-a govorimo o sakupljanju i oporabi otpadne bijele tehnike i otpadnih vozila.

U okviru uspostavljenog nacionalnog sustava, u kojem je CE-ZA-R d.o.o.  iznimno važan sudionik, građani mogu nazvati besplatni broj telefona 0800 0204 ili online prijaviti besplatni odvoz velikih kućanskih uređaja i otpadnih vozila. Na taj se način osigurava propisana oporaba ovih posebnih kategorija otpada, bez negativnih utjecaja na zdravlje, klimu i okoliš.

 

Humanitarna modna revija  “Obrtnici za djecu”,  održana u sklopu istoimene akcije 17. lipnja u Sisku, pokazala je još jednom svu humanost na djelu.

Revija, na kojoj su se svojim kreacijama predstavili domaći modni dizajneri, organiziralo je Udruženje obrtnika Sisak na inicijativu saborske zastupnice dr. Željke Josić, s ciljem osiguranja sredstava za kupnju monitora za nadzor vitalnih funkcija za Odjel pedijatrije Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak.

Uz značajan prihod od prodanih ulaznica, dodatno se sredstva osiguravaju prodajom svih viđenih odjevnih predmeta, kao i podrškom gospodarskih subjekata.

Akcija „Obrtnici za djecu“ trajat će do 17. kolovoza, do kada su moguće uplate na račun akcije IBAN HR4124070001500005763 s naznakom „Obrtnici za djecu“.

Svaka sekunda važna je za dijagnosticiranje stanja djeteta koje su roditelji doveli u  hitnu ambulantu Odjela pedijatrije sisačke bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ da bi se mališanima pružila adekvatna pomoć. No, liječnici  tog odjela često moraju biti pravi čarobnjaci kako bi nabavili uređaje koji su im potrebni za pravovremenu reakciju. Posuđivanje uređaja između različitih odjela ili slanje pacijenata u Zagreb, nešto je za čime liječnici često moraju posegnuti. Upravo jedan takav pedijatrijski uređaj je sisačkoj bolnici neophodan. Radi se o monitoru za praćenje vitalnih funkcija djece te defibrilatoru.

Chania

U sklopu redovitih edukacijskih aktivnosti, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Jankomir,  na lokaciji reciklažnog centra C.I.O.S. Grupe na zagrebačkom Jankomiru, provodit će od 13. lipnja do 2. srpnja 2019.,  preventivne vježbe u suradnji sa djelatnicima CE-ZA-R-a.

Višegodišnja uspješna suradnja uključuje, među ostalim, vježbe gašenja i spašavanja iz karamboliranih vozila pri tehničkim intervencijama vatrogasaca u cestovnom prometu. Upravo takve vježbe pokazale su se ključnima u kvalitetnoj pripremi za djelovanje u stvarnim situacijama.

Nove generacije JVP Jankomir tako se preventivnim vježbama, u suradnji sa CE-ZA-R-om,  educiraju i u praksi primjenjuju standardne postupke u različitim situacijama na terenu, čime  se izravno doprinosi pripremljenosti i uvježbanosti vatrogasaca za najpotrebnije intervencije.

Slike vatrogasci Slike vatrogasci Slike vatrogasci Slike vatrogasci

Za potrebe priloga Poslovnog Dnevnika Znanost i tehnologija, novinarska ekipa obišla je postrojenja C.I.O.S. Grupe. Posebno je popratila proces recikliranja otpadnih vozila.

Hrđave automobilske olupine kod Staroga Grada na otoku Hvaru, na Starogradskom polju, najvećoj plodnoj ravnici na svim jadranskim otocima i zaštićenom UNESCO-vom lokalitetu, uskoro bi trebale biti uklonjene i prostor očišćen i od drugog nagomilanog smeća.


Na poziv ravnatelja ustanove Starogradsko polje Vinka Tarbuškovića prostor su obišli članovi udruge Zelene stope i, zgroženi viđenim, odlučili su odmah krenuti u akciju čišćenja lokaliteta.


C.I.O.S. Grupa spremno se odazvala pozivu. Sudjelovat će u uklanjanju auto-olupina sa lokacije i obraditi ih u skladu sa propisima.
Nastavak je to aktivnosti u sklopu nacionalne akcije Očistimo Hrvatsku od olupina. Glavni operativac i inicijator, Romeo Ibrišević, najavljuje na glavnom gradskom trgu u Starom Gradu postavljanje izložbe fotografija auto-olupina na brojnim drugim lokacijama lijepe naše.


Starogradsko polje, zajedno s povijesnom jezgrom Staroga Grada, od 2008. godine na UNESCO-ovoj je listi svjetske baštine. Riječ je o najbolje sačuvanom antičkom grčkom katastru na Sredozemlju zbog čega je i postao 7. hrvatski lokalitet koji se nalazi na UNESCO-voj listi.
Ako smo uspjeli ukloniti i reciklirati tolike tisuće vozila, maknut ćemo i tih nekoliko desetaka sa Starogradskog polja!

Romeo Romeo Romeo Romeo

 

Tijekom više od četvrt stoljeća poslovanja, C.I.O.S. Grupa je postala značajan strateški partner i sakupljač otpadnih materijala brojnim građanima i klijentima u gospodarskom sektoru.

U želji da unaprijedimo usmjerenost na potrebe naših postojećih i budućih klijenata te osiguramo još kvalitetnije pružanje usluga u gospodarenju otpadom, od 1. ožujka 2019. telefonski smo vam dostupni svaki radni dan od 8 do 20 sati.

Pozivom na broj 01/ 3442 999, direktno od naših djelatnika možete saznati sve o besplatnom odvozu otpadnih vozila i velikih kućanskih uređaja te o naknadama koje vam C.I.O.S. Grupa pri tom isplaćuje.

Vještaci, koje je angažirao DORH, potvrdili su da Čistoća Zagrebačkog Holdinga  u poslovnom odnosu sa C.I.O.S. Grupom nije pretrpjela nikakvu štetu

Zagreb, 17. prosinca 2018. – C.I.O.S. Grupa, kao ni jedna njezina članica,  nije poslovnom suradnjom prouzročila nikakvu štetu Podružnici Čistoća Zagrebačkog holdinga, niti je u bilo kojem poslu sa Gradom Zagrebom bilo ikakvih pogodovanja prema bilo kojoj tvrtki članici C.I.O.S. Grupe.

Stalni sudski vještaci iz područja knjigovodstva, računovodstva i financija te iz područja gospodarenja otpadom, nakon provedenog kombinirano knjigovodstveno-financijskog te vještačenja gospodarenja otpadom o tome je li u konkretnom slučaju poslovne suradnje između članica C.I.O.S. Grupe i podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga nastupila šteta, konačnim mišljenjem su u dokumentu od 4. prosinca 2018. utvrdili da „na temelju usporedbe stvarno obavljenih usluga te plaćene cijene, sve dovedeno u vezu s uobičajenim, postojećim i tržišno prihvatljivim cijenama, u konkretnom slučaju nije nastupila šteta za Zagrebački holding d.o.o., Podružnicu Čistoća“. Vještake je, temeljem Rješenja Županijskog suda od 12. ožujka 2018. i 14. lipnja 2018.,  imenovalo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Dakle, nema ni ne postoji optužnica protiv društva CE-ZA-R d.o.o., niti protiv bilo koje druge članice C.I.O.S. Grupe, za bilo kakvu navodnu štetu prouzročenu Podružnici Čistoća Zagrebačkog Holdinga.
 
Iako bi se u javnosti i čitajući medije mogao steći takav dojam, poslovna suradnja C.I.O.S Grupe sa Zagrebačkim holdingom ne čini niti jedan postotni poen od 1,5 milijardi kuna ukupnih prihoda Grupe. Nadalje, tek 1,2 posto ukupnih prihoda CE-ZAR-a, koji će u poslovnoj 2018. iznositi između 780 i 800 milijuna kuna, odnosi se na poslove sa Zagrebačkim holdingom. Pritom su poslovi u Zagrebu (ambalažni otpad - plastika, papir, metal; drvo;  glomazni otpad;  otpad od čišćenja ulica; ostali otpad koji nije biorazgradiv te neke druge vrste neopasnog otpada s reciklažnih dvorišta), ugovoreni  temeljem otvorenih postupaka javne nabave oglašenih u Službenom listu EU (TED) odnosno javnih poziva za dostavom ponuda za otkup otpada. Svim zainteresiranima moguć je uvid u javno objavljenu i svima dostupnu arhivu otvorenih postupaka javne nabave na portalu EOJN.hr, kao i ostvarenje prava na pristup svim informacijama i dokumentaciji postupaka javne nabave, s osnova Zakona o pravu na pristup informacijama.

Lako je provjeriti i utvrditi činjenice da se u otvorenim postupcima javne nabave Zagrebačkog Holdinga od 2013. do 2017. godine u kojima je sudjelovalo, društvo CE-ZA-R vrlo rijetko pojavilo kao jedini ponuditelj odnosno sudionik otvorenog postupka javne nabave. Jednako je tako i kod javno objavljenih javnih poziva za dostavom ponuda za otkup otpada, u kojima CE-ZA-R također nije jedini sudionik takvih postupaka javne prodaje.

Činjenica je da je C.I.O.S. Grupa, najveća hrvatska grupa na području gospodarenja otpadom i vodeća u regiji, koja već 27 godina strateški gradi svoje poslovanje primjenjujući najbolja svjetska iskustva. Grupa sudjeluje sa 22 posto u gospodarenju ukupno obrađenog otpada u RH (izuzme li se građevni otpad koji Grupa ne sakuplja i obrađuje oporabom i zbrinjavanjem).
Članice Grupe u Hrvatskoj, u kojima je više od 1.000 zaposlenih, ukupno će u 2018. sakupiti i obraditi preko 570.000 tona različitih vrsta otpada, što također predstavlja rast od  20-ak posto.

Za sve ostale informacije,
Kontakt: voditeljica ureda uprave C.I.O.S. d.o.o. Tajana Tomašević

U sklopu ekološke akcije Očistimo Hrvatsku od automobilskih olupina koja se provodi od 2004. godine, do danas ih je sakupljeno toliko da bi,  posložene na hrpu, dvostruko nadmašile Mount Everest. „Da smo ih slagali jednu iza druge, kolona bi se protezala od Samobora do Karlovca“, rekao je pokretač ove hvalevrijedne akcije Romeo Ibrišević.

CE-ZA-R, članica C.I.O.S. Grupe, pruža logističku podršku i obrađuje u akciji sakupljene auto-olupine, u skladu sa regulativom i najvišim standardima zaštite okoliša.

Poveznica na članak objavljen u ZG-magazinu 4.12.2018.

U prigodi stručno-poslovne konferencije 7. Croatia Waste Expo 2018. održane 7. studenoga 2018. u Zagrebu, razgovor sa članicom uprave C.I.O.S.-a Ivom Pripuz Špekuljuk - o poslovanju gospodarenja otpadom, inovacijama i planovima za daljnji razvoj C.I.O.S. Grupe

 

'Go gold' ili 'Budi u zlatnom' globalna je inicijativa podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece. Kao i drugi oblici malignih bolesti, karcinom u djece ima međunarodni simbol - zlatnu vrpcu. Ovaj jedinstveni simbol predstavlja hrabrost i snagu svakog djeteta koje pati od maligne bolesti, predstavlja borbu za poboljšanje prevencije s ciljem opadanja nekih oblika malignih bolesti u djece te predstavlja potrebu za pomoć 90% preživjelih od malignih bolesti koji pate od dugotrajnih, ozbiljnih zdravstvenih problema koji proizlaze izravno iz liječenja.

 

Prema podacima udruge Krijesnica -  udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima, svake se godine u Hrvatskoj pojavi više od 180 novih slučajeva oboljenja od malignih bolesti u djece. S obzirom da liječenje traje u prosjeku godinu dana, a nerijetko i duže, obitelj oboljelog djeteta tijekom tog razdoblja dolazi do ruba svojih psihičkih, fizičkih i materijalnih snaga.
 

Svijest o važnosti zlatne vrpce ne može se podići bez pomoći svih nas.

Budući da je mjesec rujan podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece, C.I.O.S. se pridružio globalnoj inicijativi "Go Gold for Kids with Cancer®"

 

Svjetlo nade u borbi s ovom opakom bolešću, djeci i njihovim obiteljima pružaju brojne udruge. 

Pridružite nam se i podržite njihove aktivnosti, da bi mogli bolje i uspješnije pomagati djeci i njihovim roditeljima u borbi s ovom okrutnom bolešću.


Udruge djece oboljele od malignih bolesti:

 1. "Krijesnica" – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, Prilaz Gjure Deželića 50, Zagreb
 2. "Ljubav na djelu" - udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti, Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb
 3. "Klub roditelja djece sa hematološko onkološkog odjela KBC Šalata, Šalata 2, Zagreb
 4. "Sanus" – klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Iločka 6, Split, 
 5. "Moje dijete" – udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Trg Ljudevita Gaja 8 Osijek,  
 6. "Iskrice" , Dalmatinska 2, Vinkovci, 
 7. "Pčelica", Frankopanska 213, Požega
 8. "Naša nada" – udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Braće Radića 13a, Slatina 
 9. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma hrvatske, Strossmayerova 9, Čakovec, www.uoll.hr
 10.  "Zajedno do zdravlja" – udruga kronično bolesnog djeteta, Dr. Roka Mišetića bb, PP 349, Dubrovnik 
 11. "Zajedno" - udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Slaviše Vajnera Čiče 8, Rijeka
 12. "Iskra" - udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Kralja Zvonimira 17, Otočac
 13. Udruga "Nina" Krešimira Filića, 42000 Varaždin 
 14. Udruga " Jak kao Jakov", V. Mačeka 1 47000 Karlovac 
 15. "Hrabro dijete", Vladimira Nazora 835400 Nova Gradiška 
 16. "SLAP" Slavonski brod

U CE-ZA-R-u Centru za reciklažu na zagrebačkom Jankomiru snimljem je službeni video spot "Kiša" sastava Singrlice. Kažu da slika vrijedi više od tisuću riječi. Pogledajte i poslušajte...

Otpad nije smeće - zamijeni ga za novac!

20151119-letak_auto_olupine.jpg 20151119-letak_zamjeniotpadzanovac.jpg

C.I.O.S. grupa konstruirala je i izradila prvi hrvatski podvodni spremnik za sakupljanje otpada za ekološku akciju čišćenja Jadrana, hrvatskih rijeka i jezera. Organizatori akcije su C.I.O.S. grupa, Curavić Diving Academy i udruga GUWAA (Global Underwater Awerness Association). Ronioci će vrijeme provedeno ispod površine moći bolje iskoristiti i prikupiti više otpada, budući da ne moraju izranjati sa svakim pronađenim komadom otpada. Cilj nove akcije je nastavak prikupljanja podvodnog otpada, nakon šestogodišnjeg prikupljanja odbačenih auto-olupina na kopnu i otocima.

Podvodni spremnik uspješno je korišten u tijeku prve akcije čišćenja zadarskog podmorja - iz mora je izvučena tona i pol otpada. Sakupljeni otpad preuzela je C.I.O.S. gr upa, odvojila po vrstama, te ekološki prihvatljivo reciklirala ili zbrinula.

Akciju podupiru bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, veleposlanstva Velike Britanije, Norveške i Švedske, te mnoge osobe iz javnog života - Ivo Amulić, Petar Grašo, Danijela Martinović, Tony Cetinski, Inidira Vladić-Mujkić, Mario Valentić, Mario Mlinarić, Sonja Kovač, Dino Rađa, Mario Petreković, Rene Bitorajac, Zlatan Zuhrić Zuhra, Sandi Cenov, Nikolina Pišek i mnogi drugi.

20151119-ocistimojadranrijekejezera2.jpg

U Hrvatskoj je u 2009. prikupljeno 24 tisuće otpadnih vozila. Od toga je C.I.O.S. grupa sakupila i obradila više od 96%. Građani i tvrtke i dalje sve više prijavljuju otpadna vozila i velike kućanske uređaje za besplatan odvoz i recikliranje. Građani cijele Hrvatske za cjelovite auto-olupine s urednom dokumentacijom dobivaju od C.I.O.S. grupe veće naknade od onih osiguranih postojećom regulativom. Bez obzira na to predaje li vlasnik vozilo u reciklažnom centru članica C.I.O.S. grupe ili se otpadno vozilo preuzima kod vlasnika, C.I.O.S. grupa plaća najmanje jednu kunu po kilogramu otpadnog vozila (ovisno o situaciji na tržištu, moguća je i veća naknada!).

Članice C.I.O.S. grupe besplatno dolaze i po velike kućanske uređaje – hladnjake, štednjake, perilice, sušilice i drugo, a građani ih i sami mogu predati u reciklažne centre grupe. Osim toga, besplatno se u centre mogu predati i sve vrste otpadnih guma – osobnih, dostavnih, teretnih i putničkih vozila, te poljoprivrednih i radnih strojeva.

Sve informacije o besplatnom odvozu dostupne su na besplatnom telefonu 0800 0204, a online prijava za besplatni odvoz otpadnih vozila i velikih kućanskih uređaja moguća je na web adresi: www.ciosgrupa.com.

C.I.O.S. je suorganizirao eko-akciju "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina", zajedno s fotoreporterom Romeom Ibriševićem, Renault Nissanom i časopisom Auto blic.

C.I.O.S. d.o.o. redovito stipendijama podupire desetak učenika i studenata, te daje donacije školama, programima interkulturalne razmjene i sportskim natjecanjima.

Za auto-olupine C.I.O.S. grupa i danas plaća! Za više informacija nazovite 0800 0204 ili prijavite odvoz na www.recikliranje.hr.